• frictie feeder mini whizzy
  • frictie feeder whizzy ontstapelen

Hoe vindt u de meeste geschikte frictie feeder om vlakke producten aan uw verpakkingslijn toe te voegen?

Leaflets, bijsluiters, sachets, gadgets maar ook nekhangers om rond de hals van een fles aan te brengen zijn veel gebruikte elementen in de verpakkingsindustrie. Hoe kiest u de beste oplossing om deze producten in uw verpakkingsproces te integreren? Hieronder bespreken we de verschillen en sterke punten van de Whizzy en MiniWhizzy, twee veel verkochte feeders uit de range van Etipack.

Waar moet u op letten bij het uitzoeken van de meest geschikte frictie feeder?

Er zijn vele aspecten om op te letten bij het vinden van de meest geschikte feeder. Ten eerste is het belangrijk om een overzicht te maken van het aantal soorten en formaten van de producten die aan de verpakkingslijn toegevoegd moeten worden. Ook is het nodig de gewenste capaciteit te weten en tot slot is het essentieel om te weten wat de beschikbare ruimte in de bestaande verpakkingslijn is.

We vergelijken de MiniWhizzy en de Whizzy frictie feeder: een overzicht van de sterke punten van ieder model

MiniWhizzy is de meest compacte automatische frictie feeder uit het gamma van Etipack; een machine speciaal ontwikkeld voor kleine, vlakke producten tussen 50 en 150mm in breedte en een dikte tot wel 10 mm. Hierdoor is juist deze feeder zeer geschikt voor het ontstapelen van wat vlakke producten dikker een vel papier, denk bijvoorbeeld aan brochures, bijsluiters, kaarten of zelfs CD-houders. De capaciteit van de MiniWhizzy is maximaal 60 m/min, afgifte vindt horizontaal plaats en het productmagazijn kan handmatig bijgevuld worden, ook wanneer de machine in werking is. Dankzij zijn zeer compact formaat, kan de MiniWhizzy eenvoudig in vrijwel iedere bestaande verpakkingslijn geïntegreerd worden. Kortom, de MiniWhizzy is de juiste keuze in een standaard productie-omgeving, bij wat dikkere producten die tegen een niet al te hoge snelheid ingevoegd moeten worden en bij beperkte ruimte in de verpakkingslijn.

Whizzy is de meest veelzijdige en complete automatische frictie feeder van Etipack; een machine met veel functionaliteiten ideaal voor het accuraat positioneren van een grote range dunne of hele dunne producten met een dikte tussen 0,2 en 3 mm. De Whizzy heeft een productie snelheid tot wel 200 m/min en afgifte kan naar keuze zowel horizontaal of verticaal. Het productmagazijn is instelbaar en kan bijgevuld worden, ook als de machine in werking is. Er zijn meerdere configuraties beschikbaar, afhankelijk van de maximum afmeting van de producten. Standaard breedtes zijn 110, 210 en 350 mm, alle leverbaar met een verschillende opties om zelfs de meest complexe producten te kunnen verwerken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende productmagazijnen, print units of uitvoermodules. Whizzy is uitgerust met een brushless motor en PLC elektronica voor data koppeling met de verpakkingslijn en maximale controle op de toepassing. Kortom, Whizzy is de ideale oplossing wanneer u op zoek bent naar een snelle en flexibele frictie feeder om dunne producten tegen hoge snelheid, ook in complexe situaties, aan de lijn toe te voegen.