De etiketteermachines van Etipack zijn inzetbaar binnen een breed werkveld. Van kleine ondernemingen die op zoek zijn naar een efficiënte methode om kleine batches te etiketteren tot grootschalige implementaties binnen de voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie. Of het nu gaat om het etiketteren van flessen en potten of het plaatsen van etiketten op vlakke producten, onze machines bieden dé oplossing!

etiketteermachine Etipack Strong

Strong | Tot 30m/min

etiketteermachine Etipack Energy

Energy | Tot 60m/min

etiketteermachine Etipack Extreme

Extreme | Tot 80m/min

Een etiketteermachine van Etipack

Etipack is al meer dan 40 jaar de specialist in etiketteren. Wij produceren al onze etiketteermachines zelf in onze fabrieken in Italië. Als producent en leverancier beschikken we daardoor over uitstekende kennis rondom het gehele aanbod. Deze kennis en ervaring stelt ons in staat om gericht maatwerk te leveren. Bij de keuze voor de ideale etiketteeroplossing bieden wij u dan ook graag een persoonlijk advies.

Kenmerkend voor onze etiketteermachines is het hoge gebruiksgemak. De etiket machines en systemen zijn eenvoudig te bedienen en ook het vervangen van de etiketrollen is gemakkelijk. Daardoor zijn de machines eenvoudig in gebruik te nemen binnen uiteenlopende ondernemingen.

Etipack etiket machines

Aan de basis van al onze etiketteeroplossingen staat steeds één van onze drie etiketteermachines:

Strong; tot 30 meter per minuut

Strong is het instapmodel van Etipack. Een compacte, automatische etiketteermachine met een snelheid tot 30 meter per minuut. Afhankelijk van de configuratie geschikt voor etiketten tot 100 of 200 mm breed. Combineert kracht en betrouwbaarheid tegen een betaalbare prijs.

Energy; tot 60 meter per minuut

Energy is een meer geavanceerde automatische etiketteermachine met een snelheid tot 60 meter per minuut verkrijgbaar in drie breedtes, namelijk 100, 200 of 300mm. Met innovatieve multitasking elektronica die meerdere functies tegelijk kan uitvoeren. De nieuwe hybride stappenmotor maakt een optimale controle op de afgifte van het etiket mogelijk en heeft een stapgrootte van slechts 0,2 mm.

Extreme; tot 80 meter per minuut

Extreme is de meest geavanceerde en snelste etiketteermachine van Etipack. Uitermate geschikt voor toepassingen die hoge frequenties en maximale nauwkeurigheid vereisen. Extreme heeft een standaard distributie snelheid tot 80 meter per minuut, maar is optioneel uit te breiden tot wel 200 meter per minuut!

Optionele modules

Het is bovendien mogelijk om uw etiketteermachine uit te breiden met diverse optionele modules. Zo kunt u kiezen voor een haaks afpelblad om een Etipack etiketteermachine eenvoudig te integreren in een bestaande verpakkingsmachine, zoals een flowpack. De etiketteermachine kan in dat geval buiten de lijn blijven zodat deze slechts minimale ruimte in beslag neemt, terwijl de etiketten toch snel en nauwkeurig aangebracht worden.

Onze etiketteermachines zijn leverbaar als ‘machine only’ om te integreren in uw bestaande verpakkingsmachine of productielijn. Maar uiteraard kunnen wij de etiket machines ook leveren als ‘stand alone’ waarbij ze zijn opgebouwd op een voet (al dan niet met wielen), een kolom en zijn voorzien van horizontale en verticale microregulaties. Op deze manier is de machine flexibel inzetbaar en kan altijd een exacte etiketteerpositie worden bereikt.

Ook kunnen wij uw etiketteermachine voorzien van een printmodule. Er zijn diverse mogelijkheden; inkjet printers, hotprint modules of thermo transfer printers. Etipack werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners als Domino, Zebra, Datamax, Wolke en HSA.

Ook volledige etiketteersystemen mogelijk

Bent u op zoek naar een totaaloplossing op het gebied van etiketteren? Naast onze losse etiketteermachines kunt u bij ons ook terecht voor diverse etiketteersystemen.

Onze systemen bieden specifieke oplossingen voor verschillende etiketteerbehoeften. Via de bijbehorende transportbaan worden de producten in het systeem langs de geïntegreerde etiketteermachine geleid. Daar worden de producten vervolgens op hoge snelheid en met de hoogste precisie van een etiket voorzien.

Benieuwd naar onze etiketteermachines en etiketteersystemen? Bekijk hier direct de diverse mogelijkheden: