• Possehl identification solutions
  • Founders Etipack SPA
  • Etipack joins Possehl Group

Etipack S.p.A. wordt onderdeel van de Possehl Group

Begin juli hebben de aandeelhouders van Etipack S.p.A. een notarieel contract getekend met Possehl Mittelstandsbeteiligungen GmbH, die alle aandelen van het bedrijf in Cinisello Balsamo, Noord-Italië, hebben overgenomen.

Etipack werd opgericht in 1978. In meer dan 40 jaar geschiedenis zijn de vorige aandeelhouders erin geslaagd om door gerichte en duurzame groei het bedrijf uit te bouwen tot een toonaangevende fabrikant van industriële etiketteeroplossingen, zowel op de binnenlandse als buitenlandse markt. Naast het toonaangevende bedrijf in Italië, met zijn twee productiefaciliteiten in Cinisello en Soncino, zijn er nog vijf dochterondernemingen en filialen in Europa en Amerika. Met ongeveer 100 werknemers werd in 2018 een omzet gerealiseerd van iets minder dan € 17 miljoen.

Possehl is een wereldwijd opererende gediversifieerde groep van bedrijven met meer dan 13.000 werknemers en een meest recente geconsolideerde omzet van Euro 3,8 miljard. De Possehl Group bestaat uit negen afzonderlijke divisies, waaronder de business unit labelling systems; Possehl Identification Solutions. Met ongeveer 750 werknemers genereert deze divisie een jaarlijkse omzet van ongeveer € 150 miljoen en opereert wereldwijd met onafhankelijke bedrijven in tien verschillende landen. In 2017 werd het in Italië gevestigde Eidos S.p.A., een specialist in digitaal thermisch transfer printen, overgenomen door de snelgroeiende Possehl Identification Solutions divisie.

Voor Etipack biedt lidmaatschap van de internationale Possehl Group en samenwerking met de andere bedrijven in de groep veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en groei. ” Tijdens het verkoopproces hebben we Possehl leren kennen als een uiterst betrouwbare en vastberaden partner. Wij zien Possehl als de ideale opvolger van ons bedrijf, met zijn lange termijn- en duurzaamheidsgeoriënteerde bedrijfsconcept.”, zegt Davide de Ferrari, vertegenwoordiger van alle gepensioneerde aandeelhouders en voegt eraan toe: “Daarnaast zijn wij erg te spreken over het feit dat de enige aandeelhouder van de Possehl Group een liefdadigheidsinstelling is.”

Het project van Possehl steunt op continuïteit en betrouwbaarheid, wat blijkt uit het feit dat, zoals bij alle bedrijven in de groep, de bedrijfsnaam en de maatschappelijke zetel van Etipack bewaard blijven. Marco Parretti, voormalig verkoopdirecteur, is aangesteld als nieuwe algemeen directeur en verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van het bedrijf.