• etiketteersysteem dierenvoeding
  • etiketteersysteem dierenvoeding
  • labelling petfood
  • etiketteren cups
  • etiketteren cups
  • etiketteersysteem dierenvoeding

Etiketteersystemen voor diervoeding

Steeds meer producenten van diervoeding kiezen voor het gebruik van zelfklevende etiketten op hun verpakkingen. Een logische keuze, want het biedt veel voordelen.

  • Hoge productie capaciteit, met uitvoersnelheden tot 450 stuks per minuut
  • Grote flexibiliteit, verschillende product formaten en de mogelijkheid om etiket lay-out en informatie aan te passen
  • Zekerheid, gegarandeerd voldoen aan wettelijke bepalingen voor de voedingsindustrie
  • Hygiëne, etiketteersystemen zijn eenvoudig te reinigen dankzij het gebruik van robuuste componenten en overzichtelijke structuur
  • Keuze tussen verschillende soorten systemen, afhankelijk van specifieke productiebehoeften

Portieverpakkingen aan boven- en onderzijde etiketteren

Bij een belangrijke producent van diervoeding voor huisdieren heeft Etipack eerder dit jaar een etiketteersysteem geïnstalleerd om aluminium trays tegen zeer hoge snelheid te voorzien van één of twee zelfklevende etiketten. Om te voldoen aan de wensen en eisen van de klant, heeft Etipack een aangepaste versie van het bestaande Systeem 4 geleverd, ontworpen voor het gelijktijdig aanbrengen van etiketten aan de boven- en onderzijde van producten.

Het systeem is geschikt om verschillende formaten aluminium trays tegen zeer hoge snelheid te etiketteren. De high-speed etiketteermachine van het type Extreme is uitgerust met gemotoriseerde af- en oproller. Maximale capaciteit van het systeem is 450 stuks per minuut!

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

Door de non-stop labelfunctie wordt tijdsverlies beperkt, etiketrollen kunnen op de niet actieve etiketteermachines gewisseld worden terwijl het systeem doordraait. De etiketteermachines aan de onderzijde zijn gemonteerd op een geleiding, zodat deze eenvoudig naar de operator toe te trekken zijn voor onderhoud, schoonmaak en rolwisseling.

De transportband met speciale zijbanden zorgen ervoor dat de producten uiterst zorgvuldig getransporteerd worden; er treedt tijdens het transport geen schade op aan de verpakkingen. Producten worden gecontroleerd op aanwezigheid van het etiket en non-conforme producten worden uitgestoten. Een Siemens PLC met industrieel PC-based touchscreen en een TCP/IP-interface zorgen voor geautomatiseerd lijnbeheer. Uiteraard voldoet het systeem aan de strikte voorschriften voor de voedsel industrie met betrekking tot normen, veiligheid en kwaliteit (zie Europese verordening 767/2009)

Naast het hierboven beschreven systeem voor het etiketteren aan de boven- en onderzijde van portieverpakkingen, heeft Etipack meerdere oplossingen voor de diervoeding industrie. Denk bijvoorbeeld aan het ontstapelen en etiketteren van stazakken en pouches of het etiketteren van dozen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.