De professionele etiketteerapparaten van Etipack worden ingezet in een divers werkveld. De machines worden zowel benut door kleinere ondernemingen die gebruik willen maken van een efficiënte manier om kleinere hoeveelheden artikelen te etiketteren en grootschalige organisaties binnen de farmaceutische- of voedingsmiddelen industrie. Of er nu flessen en potten geëtiketteerd dienen te worden of de etiketten op vlakke producten worden geplaatst, een etiketteerapparaat van Etipack biedt uitkomst!

Een etiketteerapparaat van Etipack

Etipack is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in etiketteeroplossingen. Elk etiketteerapparaat en systeem wordt geproduceerd in onze eigen fabrieken in Italië. Vanuit onze positie als zowel producent als leverancier bieden wij u kennis en kunde rondom het gehele productaanbod. Bovendien stelt dit ons ook in staat om u zeer gericht maatwerk te leveren, wanneer u een etiketteerapparaat wilt implementeren. Bij ons kunt u dan ook altijd terecht voor advies op maat.

We zijn bovendien zeer sterk overtuigd van de kwaliteit van onze etiketteerapparaten. Daarom bieden wij u maar liefst 24 maanden garantie op de etiketteerkoppen Strong, Energy & Extreme.

Onze etiketteerapparaten kenmerken zich door het hoge gebruiksgemak. De apparaten en systemen zijn met gemak te bedienen en ook het vervangen van de etiketrollen is eenvoudig. De etiketteerapparaten zijn dan ook eenvoudig in gebruik te nemen in iedere onderneming.

Etipack etiketteerapparaten

In de basis bieden we drie verschillende etiketteerapparaten aan. Bij Etipack vindt u de volgende etiketteermachines:

Strong; tot 30 meter per minuut

Een compact, automatisch etiketteerapparaat met een snelheid tot 30 meter per minuut. Kan etiketten benutten tot 100 of 200 mm breed, afhankelijk van de configuratie. Kracht en betrouwbaarheid worden gecombineerd tegen een betaalbare prijs.

Energy; tot 60 meter per minuut

Een automatisch etiketteerapparaat met een snelheid tot 60 meter per minuut. Mogelijke etiketbreedtes 100, 200 of 300 mm. Maakt gebruik van innovatieve multitasking elektronica die meerdere functies tegelijk uit kan voeren. Beschikt over een nieuwe hybride stappenmotor, die een optimale controle op de afgifte van het etiket mogelijk maakt en een stap grootte van slechts 0,2 mm mogelijk maakt.

Extreme; tot 80 meter per minuut

Het Extreme etiketteerapparaat is uitermate geschikt voor producties die hoge frequenties en maximale nauwkeurigheid vereisen. De standaard distributie snelheid van de Extreme gaat tot 80 meter per minuut, maar is optioneel uit te breiden tot wel 200 meter per minuut!

Optionele modules

Het is daarnaast mogelijk om uw etiketteerapparaat uit te breiden met verscheidene optionele modules. Wanneer u kiest voor een haaks afpelblad kan uw Etipack etiketteerapparaat eenvoudig geïntegreerd worden in een bestaande verpakkingsmachine, zoals een flowpack. Zo kan het etiketteerapparaat buiten de productielijn blijven, zodat het apparaat slechts minimale ruimte in beslag neemt en toch de etiketten snel en accuraat aan kan brengen.

De etiketteerapparaten zijn leverbaar als ‘machine only’, zodat deze geïntegreerd kan worden in bestaande productielijnen en verpakkingsmachines. Daarnaast kunnen wij de apparaten ook leveren als ‘stand alone’; hierbij zijn ze opgebouwd op een voet (eventueel met wielen), een kolom en zijn ze voorzien van horizontale en verticale microregulaties. Zo is het apparaat flexibel inzetbaar en kan altijd een exacte etiketteerpositie bereikt worden.

Het is tevens mogelijk om uw etiketteerapparaat te leveren met een printmodule. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden beschikbaar, zoals inkjet printers, hotprint modules of thermo transfer printers. Voor deze printmodules werkt Etipack samen met gerenommeerde partners waaronder Domino, Zebra, Datamax, Wolke en HSA.

Een volledig etiketteersysteem nodig?

Heeft u een totaaloplossing nodig op het gebied van etiketteren? Bij Etipack kunt u naast de losse etiketteerapparaten ook kiezen voor diverse volledige etiketteersystemen.

Deze systemen bieden specifieke oplossingen voor diverse etiketteerbehoeften. Via een bijbehorende transportbaan leidt het systeem de producten langs het geïntegreerde etiketteerapparaat. Deze voorziet de producten vervolgens op hoge snelheid en met de hoogste precisie van een etiket.

Benieuwd naar onze etiketteermachines en etiketteersystemen? Bekijk hier direct de diverse mogelijkheden: