Etipack Projecten

Hier vindt u een overzicht van projecten die Etipack gerealiseerd heeft. Op deze manier krijgt u een beeld van de diverse mogelijkheden van onze systemen.

#

Dit speciale systeem 5 voorziet ovale of rechthoekige producten aan één zijde van een etiket, wat vervolgens met de “saloon applicator” rondom het product wordt aangebracht met een maximale capaciteit van 120 stuks/minuut.
 

De producten worden aan de ingang van het systeem gescheiden en uitgelijnd door middel van een speciale module. Na het uitlijnen worden ze tussen boven- en onderband vastgehouden. Dit om de positie tijdens het etiketteren niet te wijzigen. Voor de producten aankomen wordt het eerste label al klaar gezet op de “saloon applicator” dit is een dubbele vacuüm houder waarop het etiket over de band wordt vastgehouden. Beide delen zijn draaibaar opgesteld zodat, wanneer een product deze positie bereikt, het etiket als het ware rond het product wordt aangetrokken.
 

Na het aanbrengen van het etiket hangt het laatste gedeelte als een vlag los aan het product. Door een zachte tegendrukplaat te gebruiken bij de draaiband, kunnen we het product de laatste kwartdraai laten maken en zo het laatste van het etiket aandrukken.
 

Optioneel kan het systeem ook voorzien worden van een tweede etiketteerkop om ovale en rechthoekige producten aan twee zijden te etiketteren.

#

Het systeem bestaat in grote lijnen uit vier delen. De invoer van de producten, de uitlijning, de vacuümband met etiketteerpositie en de uitloopband voor de verzameling van de afgewerkte producten.
 

Omdat deze producten niet volledig vlak zijn, kunnen we wel een frictie feeder gebruiken maar moeten we de druk op de producten zo laag mogelijk houden. Dit om te voorkomen dat meerdere producten tegelijk op de vacuümband gelegd worden. Voor de invoer van de producten wordt daarom gebruik gemaakt van een Whizzy frictie feeder met horizontale invoerband. Op de invoerband kunnen producten eenvoudig vanuit een doos opgelegd worden waarna ze automatisch in groepjes in de Whizzy feeder worden aangevoerd.


Het systeem kan continu van producten worden voorzien, hiervoor hoeft de machine niet stopgezet te worden. Voor de producten naar de vacuümband worden overgenomen worden ze eerste door middel van een speciale uitlijnmodule op een perfecte positie gelegd. Hierdoor kunnen we garanderen dat de labels of codering altijd op de juiste positie wordt aangebracht. Het systeem 9 is voorzien van een vacuümband waarbij de bovenzijde van de producten volledig vrij is tijdens het transport. De vacuümband heeft een regelbare snelheid, afhankelijk van de gekozen toepassing.
 

Op een instelbare brug wordt een etiketteersysteem gemonteerd. Deze brengt met een gesynchroniseerde snelheid de etiketten aan op de sachets. De etiketteerkop kan indien gewenst voorzien worden van een printer die variabele gegevens, zoals bijvoorbeeld de Datamatrix code, in-line kan bedrukken op de etiketten. De afgewerkte producten worden over elkaar op een uitloopband verzameld zodat de operator ze eenvoudig kan wegnemen.

#

Dit etiketteersysteem Eti 1 Pharma brengt etiketteren rondom aan op cilindrische producten inclusief uitgebreide controles op de print.

Het systeem is voorzien van print-, barcode en labelcontrole van PCE. Bij inschakeling van deze controles zullen producten zonder etiket, barcode of met een niet correct bedrukt etiket worden uitgestoten. De uitgestoten producten worden verzameld in een afsluitbare opvangbak. Om de product invoer eenvoudig te laten verlopen is een invoertafel geïnstalleerd.