Etiketteren van sachets

Etiketteersysteem om vlakke producten zoals sachets, af te stapelen, te transporteren over een vacuĆ¼mband om te etiketteren en terug te verzamelen

vergroten Klik op de afbeelding om te vergroten

Het systeem bestaat in grote lijnen uit vier delen. De invoer van de producten, de uitlijning, de vacuümband met etiketteerpositie en de uitloopband voor de verzameling van de afgewerkte producten.
 

Omdat deze producten niet volledig vlak zijn, kunnen we wel een frictie feeder gebruiken maar moeten we de druk op de producten zo laag mogelijk houden. Dit om te voorkomen dat meerdere producten tegelijk op de vacuümband gelegd worden. Voor de invoer van de producten wordt daarom gebruik gemaakt van een Whizzy frictie feeder met horizontale invoerband. Op de invoerband kunnen producten eenvoudig vanuit een doos opgelegd worden waarna ze automatisch in groepjes in de Whizzy feeder worden aangevoerd.


Het systeem kan continu van producten worden voorzien, hiervoor hoeft de machine niet stopgezet te worden. Voor de producten naar de vacuümband worden overgenomen worden ze eerste door middel van een speciale uitlijnmodule op een perfecte positie gelegd. Hierdoor kunnen we garanderen dat de labels of codering altijd op de juiste positie wordt aangebracht. Het systeem 9 is voorzien van een vacuümband waarbij de bovenzijde van de producten volledig vrij is tijdens het transport. De vacuümband heeft een regelbare snelheid, afhankelijk van de gekozen toepassing.
 

Op een instelbare brug wordt een etiketteersysteem gemonteerd. Deze brengt met een gesynchroniseerde snelheid de etiketten aan op de sachets. De etiketteerkop kan indien gewenst voorzien worden van een printer die variabele gegevens, zoals bijvoorbeeld de Datamatrix code, in-line kan bedrukken op de etiketten. De afgewerkte producten worden over elkaar op een uitloopband verzameld zodat de operator ze eenvoudig kan wegnemen.


Bekijk deze producten